Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر پس از احراز کلیه شرایط پذیرش در ۲۷ آذر سال جاری با نماد معاملاتی “بزاگرس” در گروه عرضه برق، گاز، بخار و آبگرم و زیرگروه تولید، انتقال و توزیع نیروی برق به عنوان صد و ششمین شرکت در بازار دوم معاملات فرابورس درج شد تا پس از معرفی توسط مدیران، آماده عرضه ۵ درصدی سهام باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق بررسی های بورس پرس،نیروگاه زاگرس کوثر در سال ۸۹ برای تامین برق شبکه سراسری در منطقه غربی توسط توانیر تکمیل و به بهره برداری رسید و در ازای رد بخشی از دیون دولتی بر اساس نظر کارشناسان برگزیده سازمان خصوصی‌سازی و توانیر قیمت گذاری و به موجب قرارداد ۲۸ اسفند سال ۹۱ به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار شد اما تا سال ۹۴ اداره آن با مدیریت شبکه برق منطقه غرب بود.

در این راستا و برای اداره نیروگاه توسط مالک آن، شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر در ۲۶ مرداد سال ۹۴ برای مدت نامحدود تاسیس و در همان تاریخ در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید و بر اساس صورتجلسه مجمع فوق العاده ۲۳ آبان سال ۹۵ سهام متعلق به بنیاد شهید به سازمان اقتصادی کوثر انتقال یافت. در حال حاضر این شرکت ۱۰۰ درصد سهام آن متعلق به سازمان اقتصادی کوثر است و مرکز اصلی آن در تهران و موقعیت نیروگاه واقع در کیلومتر ۲۵ جاده کرمانشاه همدان است.

سرمایه اولیه این شرکت که در حال حاضر دارای ۱۸ نیروی انسانی است،در سال ۹۴ به میزان ۳.۵ میلیون تومان بوده که طی سه مرحله به ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

موضوع فعالیت

موضوع فعالیت اصلی شرکت تولید و فروش انرژی برق به اشخاص حقیقی و حقوقی در داخل و یا خارج،انجام کلیه فعالیت های بازرگانی برق و سایر حامل‌ های انرژی به منظور کاهش ریسک و افزایش سودآوری شرکت، خرید سوخت مورد نیاز، خرید و فروش کالا ابزار ماشین آلات و تجهیزات و مواد مصرفی از داخل یا خارج، انجام اقدامات لازم به منظور ارتقاء بهره وری، بهینه سازی و توسعه ظرفیت نیروگاه، برون سپاری عملیات اجرایی فنی و مهندسی، پیش فروش انرژی برق و سایر روش های تامین مالی از منابع داخلی و خارجی، اخذ وام تسهیلات مالی و اعتباری از بانک ها و موسسات داخلی و خارجی و عرضه اوراق مشارکت است.

موضوع فعالیت فرعی نیز شامل سرمایه گذاری و مشارکت در سهام شرکت های بهره برداری و نگهداری از کلیه واحدها و تاسیسات نیروگاه ها، شرکت در کلیه مزایده و مناقصه های داخلی و خارجی و همچنین برگزاری آنها، سرمایه گذاری و مشارکت در احداث و خرید انواع نیروگاه ها، سرمایه گذاری در سهام اوراق مشارکت سایر شرکت ها و موسسات مالی و اعتباری، انجام سایر فعالیت های مرتبط مستقیم و غیر مستقیم با موضوع فعالیت شرکت، تاسیس و مشارکت در شرکت های حوزه زنجیره ارزش صنعت برق می شود.

نیروگاه زاگرس کوثر با ظرفیت عملی چهار میلیون و ۵۶۳ هزار و ۹۶۰ مگاوات ساعت در صنعت برق فعالیت می کند که در سال ۹۶ این عدد ۲.۶۳ درصد ظرفیت کل نیروگاه های گازی را تشکیل می دهد.

وضعیت سوخت مصرفی نیروگاه

سوخت مورد نیاز نیروگاه توسط شرکت توانیر از طریق شرکت گاز و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تامین و مبلغ هزینه سوخت در صورت حساب های صادره کسر و از محل فروش برق در صورت‌های مالی تهاتر می‌شود. بهای هر متر مکعب گاز مصرفی و هر لیتر گازوئیل مصرفی در سال گذشته ۶۰۷ ریال بوده که این نرخ ها بر اساس توافقات فی مابین توانیر و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تعیین می شود.

نیروگاه زاگرس کوثر دارای ۴ واحد گازی با ظرفیت نامی هر واحد ۱۶۲ مگاوات ظرفیت عملی هر واحد در زمستان ۱۴۱ و در تابستان ۱۱۹ مگاوات در شرایط استاندارد است بنابراین ظرفیت عملی متوسط کلیه واحدهای گازی ۵۲۱ مگابایت است که با شبکه سراسری سنکرون شده است.

اهداف و برنامه‌ها

از اهداف و برنامه‌های “بزاگرس” می توان به افزایش سرمایه، بهبود ساختار ترازنامه، راه اندازی دو فاز بخار و تغییر نوع نیروگاه سیکل ترکیبی، افزایش بهره وری و کارایی نیروگاه، توسعه ظرفیت نیروگاه، توضیح حداقل سود مندرج در قانون تجارت بین سهامداران در طول مدت اجرای طرح و انتقال مانده انباشته به حساب اندوخته طرح توسعه و صادرات برق اشاره کرد.

وضعیت سود شرکت

وضعیت حاشیه سود شرکت

مقایسه با ۳ شرکت مشابه بورسی در سال ۹۶

اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای به موقع طرح توسعه

نیروگاه زاگرس کوثر در حال حاضر چهار واحد گازی ۱۶۲ مگاواتی با راندمان حدود ۳۲ درصد دارد که بر اساس الزامات زیست محیطی و الزام به افزایش بهره وری و صرفه جویی در مصرف سوخت، طبق مصوبه شورای اقتصاد باید به نیروگاه سیکل ترکیبی با افزایش بهره وری حداقل ۱۴ درصد از طریق سرمایه گذاری تبدیل شود.

بنابراین به عنوان طرح توسعه ساخت دو واحد بخش بخار که بدون مصرف سوخت و صرفاً با استفاده از بازیابی حرارت گازهای خروجی از اگزوز واحدهای گازی موجود هر یک به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات را در دست اقدام دارد. این طرح مشمول افزایش بهره وری و تولید قابل ملاحظه نیروگاه به میزان ۳۲۰ مگاوات بدون مصرف سوخت و صرفه‌جویی عمده در مصرف سوخت به ازای تولید معادل در نقاط دیگر می شود.

مطالعات اولیه و امکان سنجی فنی و مالی و زیست محیطی انجام شده و مجوزهای لازم درخصوص ارزیابی توانمندی اجرای پروژه، مجوز های زیست محیطی، مجوز اتصال به شبکه و سایر مجوزات لازم اخذ شده و سایر موارد موردنیاز در حال پیگیری است. آب مورد نیاز در طول اجرای طرح و سپس دوران بهره برداری تامین شده و زمین محل اجرای طرح توسعه به عنوان پیش نیاز های آماده است.

تفاهم نامه قرارداد بیع متقابل بر مبنای مصوبه شورای اقتصاد و قانون استفاده از تسهیلات صرفه جویی سوخت با شرکت مادر تخصصی نیروی برق حرارتی به نمایندگی از وزارت نیرو و با تضمین وزارت اقتصاد به نمایندگی از دولت منعقد شده که در حال حاضر در مرحله پیش برد تفاهم‌نامه قرار دارد.

فناوری روز در طراحی مسائل زیست محیطی و اجرای طرح توسعه مورد توجه قرار گرفته و استفاده از تجهیزات مورد تایید شرکت های اروپایی به خصوص زیمنس آلمان در بخش های حساس مد نظر کارشناسان این شرکت است که در وندور فهرست های مورد تایید در قرارداد احداث شرکت مپنا گنجانده شده است.

اطلاعات مالی طرح توسعه سیکل ترکیبی

تامین منابع مالی طرح

با توجه به اولویت ملی طرف و معرفی از سوی وزارت نیرو به صندوق توسعه ملی، تامین منابع مالی طرح مذکور به میزان ۸۰ درصد با استفاده از منابع ارزی صندوق توسعه ملی با نرخ سود ۳.۵ درصد و قیمت ارز با نرخ رسمی بانک مرکزی و با پذیرش عاملیت توسط بانک صنعت و معدن و منابع داخلی شرکت به میزان ۲۰ درصد به عنوان بخش سهم آورده شرکت از محل مطالبات فروش برق به شرکت برق انجام می پذیرد.

در این خصوص نامه معرفی این شرکت به صندوق توسعه ملی و اعلام موافقت صندوق به بانک عامل به نمایندگی از صندوق توسعه ملی و نامه تعهد تامین سهم آورده متقاضی از محل مطالبات فروش برق از سوی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ارائه شده است.

پس از دوران ساختار شروع بهره برداری تجاری با توجه به قرارداد بیع متقابل فی مابین این شرکت و شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، به ازاء صرفه‌جویی سوخت حاصل از تولید بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی این نیروگاه تا سقف مبلغ سرمایه گذاری و در مدت سه سال به این شرکت بازپرداخت انجام خواهد شد که از این محل و از محل درآمد فروش واحدهای گازی اقساط تسهیلات صندوق توسعه ملی در مدت ۷ سال بازپرداخت خواهد شد.

ریسک های اجرای طرح توسعه

ریسک های اجرای طرح توسعه شامل ریسک تامین مالی طرح توسعه، زمانبندی اجرای پروژه، تامین تجهیزات و قطعات خارجی، تامین زیرساخت( آب مورد نیاز)، نرخ تورم، نوسانات نرخ ارز و نوسانات قیمت کالا و تجهیزات است.

صورت سود و زیان

منبع : بورس پرس

منبع: ساتین

کلیدواژه: اخبار مهم بورس بورس نیوز نیروگاه های برق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۹۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران به همراه مدیران و معاونین سازمان صمت استان، تعزیرات حکومتی تهران و سازمان غذا و دارو با حضور در شرکت‌های داروسازی «توفیق دارو» و «خوارزمی» از خطوط تولید و آزمایشگاه‌های مختلف این دو مجموعه بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید ضمن تبریک و تهنیت روز کارگر و معلم اظهار کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری که سال جاری را با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کردند همچنین حسب دستور رئیس قوه قضائیه به منظور حمایت از تولید، امروز از دو شرکت داروسازی توفیق دارو و خوارزمی که از جهات مختلف برای نظام جمهوری اسلامی ایران ارزشمند هستند بازدید به عمل آوردیم.

وی افزود: در قوه قضائیه دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در دادگستری‌های تمام استان‌های کشور فعال است تا از واحدهای تولیدی و صنعت گران حمایت شود.

وی ادامه داد: در جلسه امروز با مسئولان و مدیران این شرکت‌های دارویی اعلام کردیم که مطالبات، مسائل و مشکلات موجود را به صورت مکتوب به دبیرخانه واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران ارائه دهند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن در جهت پیگیری و رفع آن‌ها اقدام کنیم.

دادستان تهران درباره مشکل اعلامی طولانی شدن ترخیص مواد اولیه گفت: فرایند اداری ترخیص مواد اولیه را با قید فوریت بررسی و مرتفع می‌کنیم همچنین در جهت حل مشکل فرسودگی ماشین آلات شرکت‌ها از طریق برگزاری جلسه با بانک‌های عامل موضوع اعطای تسهیلات مصوب را پیگیری خواهیم کرد.

صالحی بیان کرد: بیشتر مشکلاتی که دو شرکت داروسازی بیان کردند مربوط به عدم تأمین نقدینگی، پرداخت نشدن مطالبات، فرسوده شدن ماشین آلات، کیفیت قیمت گذاری در صنعت دارو، عدم تخصیص به موقع ارز و مشکلات تأمین مواد اولیه بود که مقرر شد شرکت‌های داروسازی مسائل مربوط به هر دستگاه را به صورت مجزا اعلام کنند تا پیگیری و جلسات لازم از طریق واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران صورت پذیرد.

وی ادامه داد: مصوبات حمایتی که در جلسه امروز تصویب شد قطعاً در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران پیگیری خواهد شد همچنین متعاقباً جلساتی به منظور پیگیری اجرای مصوبات با مسئولین امر که می‌توانند مشکلات این واحدهای تولیدی را رفع کنند در دادسرای تهران برگزار خواهیم کرد و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، موانع پیش روی این واحدهای تولیدی را در خصوص چالش‌هایی که مطرح کردند؛ به حداقل می‌رسانیم.

کد خبر 6094880

دیگر خبرها

  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • اولین موتور سیکلت CNG جهان رونمایی می‌شود
  • اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان به حساب تولیدکنندگان برق
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود