Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- بازار سرمایه پس از هفته‌های متمادی که درگیر اصلاح فرسایشی بود، سرانجام به مدار رشد بازگشت.
به گزارش سرویس اقتصادی خبرگزاری آریا، بر این اساس شاخص بورس اوراق بهادار تهران که طی دو هفته اخیر بار‌ها در دو کانال یک میلیون و 500 هزار و یک میلیون و 400 هزار واحد نوسان کرده بود، سرانجام تصمیم گرفت تا به کانال یک میلیون و 500 هزار واحد وفادار بماند و در معاملات امروز با رشد 26 هزار و 28 واحدی عدد خود را با رشد 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

72 درصدی در یک میلیون و 540 هزار و 726 واحدی به ثبت رسانید.
امروز سهام کوچک بازار نیز پس از مدت‌ها روی خوش سبزی را به خود دیدند و با حضور سبز خود شاخص هم وزن را هم رونق بخشیدند؛ بر این اساس شاخص هم وزن نیز امروز با رشد 5 هزار و 72 واحدی در جایگاه 407 هزار و 197 واحد ایستاد.
تاثیرگذارترین نمادهای بورسی بر شاخص امروز رمپنا،فارس،وبملت،شبندر،اخابر،خودرو و فملی بودند.
امروز فرابورس ایران هم که روز گذشته به مرخصی نصفه نیمه‌ای رفته بود از صبح امروز با انرژی به مسیر کاری خود بازگشت؛ به طوری که شاخص آیفکس با رشد 268 واحدی پس از فتح کانال 18 هزار واحد در عدد 18 هزار و 154 واحد به ثبت رسید.
نمادهای آریا،وسپهر،صبا،میدکو،ذوب،گکهر و نماد دی موثرترین تاثیر را بر روند مثبت شاخص فرابورس گذاشتند.همچنین نماد کگهر با اندکی تاثیرگذاری منفی معاملات امروز بورس را به اتمام رسانید.

تعمیق بازار بورس از طریق عرضه اولی‌ها
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در پی تعمیق بازار بورس از طریق عرضه اولیه بنگاه‌های بزرگ مقیاس که شاخص‌های مناسب دارند هستیم.
فرهاد دژپسند در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت و در جمع خبرنگاران افزود: بحث عرضه سهام ستاره خلیج فارس بعنوان یکی از بنگاه‌های بزرگ مقیاس به بورس وجود دارد همچنین تصمیم داریم باقیمانده سهام دولت در بانک‌های ملت، تجارت و صادرات را در قالب دارا سوم به بورس عرضه کنیم.
وی اضافه کرد: این موارد کمک می‌کنند که از یک سو سهام دار در بازار سرمایه با تنوع بیشتری مواجه شوند و از سوی دیگر این بازار عمر بیشتری پیدا کند.
دژپسند گفت: حمایت‌های دولت از بازار سرمایه و بورس، بنیادین است و در پی مدرن سازی بورس و همچنین افزایش عمق این بازار هستیم.
وزیر اقتصاد افزود: یکی از حلقه‌های محدود در بورس ایران این بود که بازارگردانی توسط بنگاه‌ها مورد توجه نبود، اما بر اساس مصوبه شورای عالی بورس مقرر شد همه بنگاه‌ها یا خودشان بازارگردانی کنند یا بازارگردان حرفه‌ای داشته باشند که این موضوع به ثبات در بازار بورس کمک می‌کند.
وی با اشاره به اینکه موضوع فروش اختیاری اوراق تبعی در دستور کار قرار گرفته است گفت: فروش این اوراق در بورس باعث می‌شود که سهام دار بداند بنگاهش مثلا در 6، 9 ماه یا یکسال آینده ارزش سهام خود را با چه نرخی تنظیم می‌کند که این موضوع نیز به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است.
دژپسند ادامه داد: اقدامات صورت گرفته در بورس توسط دولت دو منظوره است به این ترتیب که هم برای سهامداران حاشیه امن ایجاد می‌کند و هم بنگاه‌هایی که سهام عرضه می‌کنند نسبت به سهام بنگاههایشان مسئولانه وارد عمل می‌شوند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه نباید بازار بورس را صرفا بر اساس شاخص آن ارزیابی کرد گفت: بازار بورس ابعادی مختلف دارد تحلیل گر‌های مالی در دوره‌ای ترجیح می‌دهند که سهامی را در اختیار داشته باشند یا نداشته باشند که همین موضوع بیانگر پویایی بازار سرمایه است.
وی افزود: در بازار سرمایه باید کسی ورود کند که عقل محاسبه گری اش بی وقفه کار کند و بتواند در خصوص خرید و فروش سهام تصمیمات مناسب بگیرد چرا که جنس بازار سرمایه، جنس پویایی و محاسبه گری است و حضور عقلانی در این بازار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

عرضه برق در بورس انرژی
وزیر نیرو گفت: با تصویب امروز هیئت وزیران؛ مصرف کنندگان بزرگ برق از 5 مگاوات و بالاتر می‌توانند برق مصرفی خود را از بازار بورس انرژی دریافت کنند.
رضا اردکانیان در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران افزود: این تعاملی بین تولید کننده و مصرف کننده خواهد بود و به تولید کننده برای به دست آوردن سریع وجه حاصل از فروش برق کمک می کند.
وی گفت: خرید و فروش برق در بازار بورس انرژی موجب می شود مصرف کنندگان نیز برق را با قیمت مناسب تری بعد از کشف قیمت بخرند و شرکت توانیر نقش تنظیم کننده را به عهده خواهد داشت و می تواند جایی برای انتقال برق بین تولید تا مصرف باشد از طرف دیگر خریدار انحصاری برق نخواهد بود.
وزیر نیرو افزود: این حرکت به رشد و پویایی صنعت برق کمک خوبی خواهد کرد و دستورالعمل اجرایی آن بر اساس مصوبه هیئت وزیران عملی خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات اخیر ما در صنعت برق بدهکاری به تولیدکنندگان برق بود، چون 60 درصد تولیدات برق در بخش خصوصی انجام می شود و شرکت توانیر تاکنون خریدار انحصاری برق بوده است .

سفارش خرید سهام عدالت برای اشخاص حقوقی مجاز شد
بورس تهران، با اعلام شرایط و زمان سفارش فروش سهام عدالت، از مجاز بودن ورود سفارش خرید فقط برای اشخاص حقوقی خبر داد.
مدیریت عملیات بازار در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: کارگزارانی که سهام عدالت در کد کارگزاری آن‌ها تعریف شده است می‌توانند سفارش‌های فروش خود را به بالاترین قیمت (قیمت پایانی یا قیمت آخرین معامله، هرکدام که بالاتر است) از ساعت 13 تا 15 بدون رعایت دستور العمل معاملات بلوک در سامانه معاملات بلوک وارد کنند.
ورود سفارش خرید فقط توسط اشخاص حقوقی مجاز است.

احتمال این که شاخص پایین‌تر بیاید ضعیف است
عضو هیئت مدیره شرکت فرابورس گفت: در 2 هفته گذشته سرعت افت شاخص بورس بسیار کند شده و الان کف مقاومت شاخص است و احتمال این که شاخص پایین‌تر بیاید ضعیف می باشد.
احمد پویانفر در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: بازار سرمایه در مقایسه با سایر فرصت‌های سرمایه گذاری و بازار‌های موازی واقعا ارزان است به خصوص در مقایسه با بازار مسکن و فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری است.
پویانفر افزود: در این گونه جلسه‌ها و برنامه‌ها قرار نیست کلاس آموزش سرمایه گذاری بگذاریم و بگوییم مردم چه سهمی بخرند و چه سهمی نخرند ما باید نهاد سازی و فرهنگ سرمایه گذاری را ترویج کنیم 33 درصد سهامداران در دنیا از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری اقدام به خرید سهام کرده اند.
او با انتقاد از بانک مرکزی گفت: وقتی ابزار و زیرساخت‌های لازم موجود نیست، توصیه مردم به خرید مستقیم سهام بزرگ و نقد شونده، راه اشتباهی است، بازیگران بزرگ و اصلی بازار سرمایه در کل دنیا بانک‌ها هستند، بازارگردان‌های الان بازار سرمایه، سال آینده خودشان معضل می‌شوند. خود بانک مرکزی مانع رشد صندوق‌های سرمایه گذاری است ما از برنامه ریزی و سیاستگذاری کلان غافل شده ایم و هیچ برنامه‌ای نداریم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بورس سرمایه گذاری یک میلیون بورس انرژی بازار بورس بنگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با اصلاح قوانین مالی صنعت برق، سرمایه گذاری در حوزه تولید برق برای بخش خصوصی اقتصادی شده است، گفت: نیروگاه‌های سراسر کشور می‌توانند برق تولیدی خود را با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی به مشترکان به فروش برسانند.

به گزارش ایسنا، علی اکبر محرابیان در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیرمولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشورهای اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا ۷۰ سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکاندر صرفه‌جویی  با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

محرابیان اظهار کرد: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روندهای متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم ۶۰ درصد، در دولت‌های نهم و دهم ۶۸ درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها ۲۳ درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار کرد: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تامین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت ۱۰۰ درصد تامین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در چهار ماهه گرم سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ معادل ۲۵ درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تامین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تامین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است

وزیر نیرو رابطه اضافه کرد: تامین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ در حالی رقم خورد که در تابستان ۱۴۰۰ خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند برخلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

اجرای ۱۸۰ برنامه راهبردی برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۳

محرابیان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق ۱۰۰ اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته ۱۴۰ اقدام و برای سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد ۸۰ میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند ۶۰۰ دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و... است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولرهای گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم